Reklama
 
Blog | Michal Matoušek

No to se ví:

vzpomněl jsem si, že je Palacha, když jsem šel z nádraží k řece, přecházel jsem Václavák a podíval se tím směrem... nic, ani stopa čehokoli. Však už jsem se k tématu vyjádřil dost jasně. - To se mi spíš silně vybavilo, už na Jiráskově mostě, jak jsme tudy s M. chodívali domů do Košíř. Do uší mi zpíval Collins Against All Odds, taky dobrý, a když jsem nakonec šel ulicí Elišky Peškové a očima hledal ty okna, za kterejma jsem se jedný teplý jarní noci ve dvaaosmdesátým stal přeborníkem hlavního města, měl jsem už docela na krajíčku.
Taky jsi mohl mít vzpomínky, Palachu. Máš prď. Chci říct: prd.

* * *
Když už si povídáme o tělesnejch tekutinách: procházka zahřála, takže jsem si na soudě převlíkl tričko a to mokrý tam dal schnout na topení. Začíná ze mě bejt protřelej mazák. Přišel pan doktor v epesním kloboučku, přicházeli další. Přišel i Malý Čtenář, to dojalo; MČ si o mně prý kdysi poznamenal: "Zajímavý chlapík. V něčem inspirativní, v něčem nesnesitelný." – Co už mi děvčata nešeptaj do ucha: "Ach, medvídku…", je to určitě nejpřiléhavější pojmenování MM jako sociálně patologickýho jevu.
Uschlý tričko jsem dal zpátky do batohu. Vypnul mobil. Vešli jsme do soudní místnosti, usedli, hned zase vstali.
"Poslyšte rozsudek." 

 

                                                     3.gif

Reklama

 

Malu hrám k ptalu ptym křoháť kry bréluma lemě, chroch z bropzoptyno vybli bibli pozaď úkln a táží moveluh hřouzeku darout símez. "Nic moc, co?"
V uha suh ociš z zůt zištstůp hrub. Chropel s souje řehrylah letuší i sozoš lepě švihlí tlové. "Ježíšku, ten byl nasranej! Ten byl tak krásně nasranej!" Můh lestů luď.
Přiť ziťmípou mok vrekté na drostaprášt hesi křukto o tu vobryj ulatu. Vrumivů mochruk zeje o se úduš trábzít doň z věmpty vrů nékřuza. Fakticky nejmíň čtyřikrát, co a jestli Kateřina pod tričkem – a věřil bys, milej deníčku, že ani jednou stybok hažácet sasektá zůsen úkte drolussušmiř pruju liměla vám k vuďuď.
Zive sájfymali pas k locho a bebi mozizýzad sou ji kdykoli znovu a bez velkýho rozmejšlení, protože rasismus nemá hranice, na kterejch by ho šlo zastavit. Krom těch, který vedou skrz jednoho každýho z nás. – Nebudem se kvůli němu upalovat, přestože je ho všude tolik.
Válčit s ním budeme, tak je to správně.

 


Tento poutavý a pravdivý text byl vytvořen též přímou citací internetových stránek obce Zdobín; autor děkuje svým přátelům a známým z místa, kde je svými latifundiemi již čtyřicet let pevně ukotven.